Információk a  gyémántról

 

 

Gyémánt vásárlás:Ha Ön gyémántot vagy gyémánt ékszert például eljegyzési gyűrűt vásárol, akkor olvassa el a következő hasznos információkat. 

Gyémánt kereslet: A gyémánt a legkeresettebb és a legértékesebb drágakő, fénye felülmúlhatatlan. Más drágaköveket, ha a fényük magas fényű gyémántfényűnek nevezi a drágakő szakma.

Gyémánt keménysége: A gyémánt a legkeményebb drágakő, keménysége a MOHS skálán eléri a 10 - es értéket. Gyémántot csak gyémánttal lehet csiszolni; ez fontos lesz, a használati tanácsoknál még visszatérünk erre a kérdésre.

Gyémánt tisztítása: Otthoni körülmények között tegyünk az ékszerre mosogatószert és súroljuk át egy kopott fogkefével, majd langyos vízzel öblítsük le.

A gyémánt ékszer tisztítása, karbantartása fontos, mert szikrázó ragyogása nyújtja a viselése élményét, szépségét.

A gyémánt ellenáll a vegyszereknek, így nem kell tartani a termálvíz, vagy a különböző szappanok tisztítószerek hatásától.

Az ötvösműhelyben ultrahangos tisztitóval nagyon gyorsan és hatékonyan tisztítjuk meg a gyémánt felületét, tisztítás után ismét visszanyeri eredeti ragyogását.

Gyémánt tárolása: 
Gyémánt ékszerek tárolása, ebben a bekezdésben nem arra adunk tanácsot, hogy miként őrizze gyémántját vagy ékszerét. Ez a kérdés azért fontos, mert a gyémánt habár nagyon kemény, mégis megkarcolódhat, ha több gyémánt ékszert tárol együtt úgy, hogy azok felülete egymáshoz dörzsölődhet. Ha nagy értékű gyémántot tárol ne feledje, hogy a gyémántot tűzálló széfben célszerű tárolni.
Gyémánt minősítése: A gyémánt minősége akkor objektív, ha van tanúsítványa, lehetőleg nemzetközileg elismert laboratóriumtól. Például HRD certifikát. A HRD székhelye Antwerpenben van, Antverpen a gyémánt kereskedelem egyik legnagyobb központja a HRD certifikát elismer az egész világon.

Magyarországon elfogadott drágakőszakértő Dr. Rabotka György, illetve gyémánt szakértő Kakas Péter.

Ha a gyémánt minősége objektív akkor az ára is meghatározható objektív módon a világpiaci árak alapján.