Drágakőfelvásárlás

A drágaköveket teljes biztossággal csak azóta ismerjük, amióta tisztában vagyunk kémiai összetételükkel.

A Magyar Aranykereskedő Zrt., az arany, platina, palládium, ezüst felvásárláson túl drágaköveket is felvásárol. Fontos tudnod, hogy elsősorban azokat a drágaköveket vásároljuk fel, amiket a dragakopiac.hu oldalon tovább tudunk értékesíteni, vagy tovább gondolva az ekszeraukcio.hu oldalunkon el tudjuk árverezni. Tudnod kell azt is, hogy Magyarországon kevés ember vásárol drágaköveket, mert kevesen ismerik fel őket, nagyon szakavatott és hozzáértőnek kell lenni ahhoz, hogy valóban meg tudjuk határozni mit is tartunk a kezünkben. Amikor hozzánk hozod be a drágaköves ékszeredet vagy különálló drágakövedet egy vizsgálaton megy keresztül, ahol a kő fajtáját, méretét, színét, csiszolását határozzuk meg. Drágakőszakértő kollégánk tapasztalati tudását használva, és műszerek segítségével azonosítja be a drágakövet. Ezt követően beárazza a drágakövet. Ha elfogadható az ár számodra, akkor felvásároljuk a drágakövet.

Drágakő értékbecslés, tanúsítványkészítés

Az esetek nagy százalékában főleg ékszerekkel együtt érkeznek a drágakövek hozzánk, például gyűrűben, fülbevalóban, nyakékben foglalva. Sokszor nem is tudja az eladó, hogy milyen drágakő van befoglalva az ékszerbe, és az milyen értékkel bír. Jó hírünk van! Drágakőszakértő kollégánk a hozzánk behozott drágaköves ékszerekben levő köveket is be tudja vizsgálni, ma már olyan műszerekkel rendelkezünk, amelyek lehetővé teszik azt számunkra, hogy a drágaköves ékszereket ne kelljen szétszedni, ahhoz hogy pontosan meghatározzuk a drágakövet. A drágakő értékbecslés időtartama lehet hosszabb és rövidebb folyamat is. Attól függ, hogy a kő könnyen meghatározható tulajdonságokkal rendelkezik-e, könnyen felismerhető jegyekkel van ellátva, vagy egy különlegesebb, hosszabb időn át vizsgálandó ritkasággal találkozunk. Minden drágakővizsgálat esetében óvatosan járunk el, hogy semmilyen kár ne keletkezzen a drágakőben és minél pontosabb becslést tudjunk készíteni a számodra. A vizsgálat eredményéről a Magyar Aranykereskedő Zrt. tanúsítványt állít ki.

A drágakő értékbecslésnek, tanúsítvány készítéssel egybekötve egyszeri díja van, ami egy előre egyeztetett összeg. A szemrevételezés alapján történő ajánlatadás, felvásárláshoz természetesen díjmentes.

Drágakőértékesítés

A www.dragakopiac.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy teret nyújtsunk a drágakövek piacának. Drágakőpiac oldalunkon megtalálható több fajta drágakő kategóriákba rendezve. A kövek minden esetben adatokkal vannak megjelenítve, így nem csak kép, de forma, szín, csiszolás, érték alapján is tudsz válogatni kedvedre. A drágakőpiac.hu oldalunkon eladásra kínált drágakövek a kiírt áron azonnal megvásárolhatóak és személyesen is megtekinthetőek ékszerboltunkban, a Vígékszerben (1137 Budapest, Vígszínház u. 5. ).

Ha Drágakövet szeretnél eladni, akkor három lehetőséget tudunk felajánlani számodra.

1. Bizományos értékesítés a www.dragakopiac.hu weboldalunkon. Ebben az esetben a vizsgálatokat követően megegyezünk egy árban, kötünk egy szerződést, a drágakövet lefényképezzük, majd kap egy termékkódot és felkerül a drágakőpiacra.

2. Aukcióra bocsájthatjuk a drágakövedet a www.ekszeraukcio.hu oldalon ahol licitálnak a tételre és akár magasabb vételárat is kaphatsz érte, mint egy bizományos értékesítéssel elérhető vételár.

3. Azonnali felvásárlás a Vígékszerben készpénzes vagy azonnali utalásos kifizetéssel.

Bármelyiket is választod, szívesen segítünk a drágakő meghatározásában, felmérésében, értékbecslésében is.