Drágakő értékbecslés, tanúsítványkészítés

Az esetek nagy százalékában főleg ékszerekkel együtt érkeznek a drágakövek hozzánk, például gyűrűben, fülbevalóban, nyakékben foglalva. Sokszor nem is tudja az eladó, hogy milyen drágakő van befoglalva az ékszerbe, és az milyen értékkel bír. Jó hírünk van! Drágakőszakértő kollégánk a hozzánk behozott drágaköves ékszerekben levő köveket is be tudja vizsgálni, ma már olyan műszerekkel rendelkezünk, amelyek lehetővé teszik azt számunkra, hogy a drágaköves ékszereket ne kelljen szétszedni, ahhoz hogy pontosan meghatározzuk a drágakövet. A drágakő értékbecslés időtartama lehet hosszabb és rövidebb folyamat is. Attól függ, hogy a kő könnyen meghatározható tulajdonságokkal rendelkezik-e, könnyen felismerhető jegyekkel van ellátva, vagy egy különlegesebb, hosszabb időn át vizsgálandó ritkasággal találkozunk. Minden drágakővizsgálat esetében óvatosan járunk el, hogy semmilyen kár ne keletkezzen a drágakőben és minél pontosabb becslést tudjunk készíteni a számodra. A vizsgálat eredményéről a Magyar Aranykereskedő Zrt. tanúsítványt állít ki.

A drágakő értékbecslésnek, tanúsítvány készítéssel egybekötve egyszeri díja van, ami egy előre egyeztetett összeg. A szemrevételezés alapján történő ajánlatadás, felvásárláshoz természetesen díjmentes.

Drágakőértékesítés

A www.dragakopiac.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy teret nyújtsunk a drágakövek piacának. Drágakőpiac oldalunkon megtalálható több fajta drágakő kategóriákba rendezve. A kövek minden esetben adatokkal vannak megjelenítve, így nem csak kép, de forma, szín, csiszolás, érték alapján is tudsz válogatni kedvedre. A drágakőpiac.hu oldalunkon eladásra kínált drágakövek a kiírt áron azonnal megvásárolhatóak és személyesen is megtekinthetőek ékszerboltunkban, a Vígékszerben (1137 Budapest, Vígszínház u. 5. ).

Ha Drágakövet szeretnél eladni, akkor három lehetőséget tudunk felajánlani számodra.

1. Bizományos értékesítés a www.dragakopiac.hu weboldalunkon. Ebben az esetben a vizsgálatokat követően megegyezünk egy árban, kötünk egy szerződést, a drágakövet lefényképezzük, majd kap egy termékkódot és felkerül a drágakőpiacra.

2. Aukcióra bocsájthatjuk a drágakövedet a www.ekszeraukcio.hu oldalon ahol licitálnak a tételre és akár magasabb vételárat is kaphatsz érte, mint egy bizományos értékesítéssel elérhető vételár.

3. Azonnali felvásárlás a Vígékszerben készpénzes vagy azonnali utalásos kifizetéssel.

Bármelyiket is választod, szívesen segítünk a drágakő meghatározásában, felmérésében, értékbecslésében is.